Selasa, Ogos 03, 2010

Soalan tu macam mana nk jawab??

Assalamualaikum w.b.t
Bismillah walhamdulillah....
*sambil dengar lagu raya*..hehe..kenapa??
a'syan khabar angin TERBARU mengatakan fly raya ketiga! heh..takda perasaan la cek dengar..
malas nak fikir panjang2 kita tunggu pre-departure 12 Ogos t ye sahabat2 semua =D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nak ceritaaaaaaaaaaaaa tapi sebab 2-3 hari ni banyak presentation nak kena ready maka kena kurangkan sikit masa 'berblogging' ni.
One day, in bus from INTEC to Cemara, one chinesse girl from programme medic Rusia jpa asked something, " What programme are you?"
Heh, lebih kurangla..lepas sembang2 ringan baru tahu yang dia ingat Mesir and Egypt tu 2 negara yang berbeza.Takpelah dah bagitahu yang sebetulnya.
Then, dia tanya lagi, 'Why you choose Egypt? Is arabic language difficult to learn to understand and so on?"
Erk..tetibe terkelu pula lidah ni nak cakap..And jawablah seikhlas hati janji dia faham sikit2 and proudly cakap bahasa arab tu senang and tak susah mana pun..
Turun2 bas macam nak tergelak pula cakap bahasa arab tu senang.Sebelum ni..haisss..hehe
Tapi betullah kita yang menyebabkan benda tu susah atau senang..
Bukan sekali je orang tanya kenapa pilih middle east.Berapa puluh2 orang dah tanya. Bila tanya balik kenapa pulak.Mostly jawab bukannya maju mana kat sana bandingkan ngan local atau europe, tak pun kata HO dari middle east ni selalu je kena marah ngan MO kat sini..kualiti rendah..student x berapa outstanding sangat sebab less competition..and ada juga bagi pendapat stadi kat local ke oversea sama je, So takde beza pun baik stadi kat local.Kalau nak cakap ada pengalaman lebih, takdalah penting sangat bila balik sini..Ha, amik hang!
So, tinggalkan persoalan2 ni sementara waktu. Dan terima kasih pada sahabat2 dan sesiapa yang pernah bertanya soalan2 di atas sebab kalau tak ditanya tak akan tahu apa tujuan sebenar nak pergi sana. Syukran jazilan kerana sedarkan supaya boleh setting niat betul2.
Wallahualam~
P/S: a'syan=kerana
arab ammi tu =p


AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN AL-MUBARAK!! =D

1 ulasan:

  1. KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

    (a) SIFAT 20 - http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
    (h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

    FAKEH KHALIFAH SAKA

    BalasPadam